Publicat el: Publicado el:

Així doncs, som-hi! Agafa aire per llegir i guarda forces per realitzar la ruta, perquè és d’aquelles que et posa l’adrenalina a flor de pell. Tant per les condicions del terreny com pel paisatge que l’envolta.

Parlem de números!

La ruta natural de Montfalcó, està compta amb molts anys d’història, quan els antics habitants van veure necessari enginyar algun sistema per connectar les dues parts, catalana i aragonesa, i facilitar així les relacions comercials, entre d’altres.

Després de rebre diversos tancaments, el camí va ser reformat mitjançant unes passarel·les de fusta i un pont metàl·lic, fins que oficialment l’any 2013 es va inaugurar l’actual ruta. Una ruta d’uns 4,1 km aproximadament que es coneguda com les escales de Montfalcó.

El plat fort d’aquesta ruta i els segments més impressionants són els dos trams del pont i les escales, anomenades anteriorment. El Pont metàl·lic penjant que uneix les dues parts i el tram d’escales de fusta penjants, que total guarden un desnivell de 83 metres separats per 291 esglaons. Si vens des d’Aragó els puges i si vens des de Catalunya els baixes.

El trajecte està pensat per dur-lo a terme amb unes 4 hores aproximadament, però… com que ja sabeu que l’aventura és la nostra religió, a Àger Aventura’t hem posat la cirereta del pastís, que es diria per acabar un dia rodó, oferint-vos culminar aquesta fantàstica ruta afegint-hi una part de kayak, doble o individual.

Fes clic aquí per cercar més informació sobre aquesta suggerent proposta. Una activitat que comença i acaba al moll de Corçà, la base nàutica d’Àger Aventura’t.

escales de Montfalcó

 

Consells pràctics que cal tenir en compte per realitzar la ruta/activitat:
  1. Roba còmode: és imprescindible portar roba esportiva, la qual hom se senti més còmode, igual que el calçat. Recomanem no estrenar res el mateix dia per tal d’evitar tocadures i incomoditats innecessàries.
  2. L’alçada: el vertigen és el pitjor enemic a l’hora de realitzar aquesta ruta, a la mateixa vegada que constitueix el seu gran atractiu. Respira i no perdis la calma, és un recorregut segur el qual val la pena continuar.
  3. El recorregut: no vulguis anar més ràpid/da del que estàs acostumat/da. L’ideal és mantenir un ritme constant, hidratar-se i gaudir del sensacional paisatge fent alguna parada.

Escales de Montfalcó

Però… com s’hi arriba, on puc deixar el cotxe?

Tranquil/a! T’ho posem ben fàcil. Si fas clic aquí,t’expliquem com arribar-hi i on aparcar el cotxe gratuïtament tot el dia, si t’aventures a realitzar l’activitat de kayak trekking Aragó amb nosaltres, començant amb kayak des de Corçà, al pantà de Canelles.

Si el que desitges és únicament realitzar la ruta de les passarel·les i escales de Montfalcó lliurement, et recomanem iniciar-la des de la part aragonesa.

Aquesta ruta/activitat està pensada tant per gaudir-la tant amb amics o bé en família, ja sigui un dia entre setmana per fugir de l’estrès causat del dia a dia o bé un cap de setmana per aprofitar els dies de festa.

En definitiva, una experiència increïble capaç de portar-te la teva part més aventurera al límit tot un dia sencer! T’hi apuntes?

Fes la teva RESERVA aquí, o bé trucant al telèfon 722 61 40 50

Ens veiem aviat! :)

Recordeu que a Àger som conscients socialment i adoptem totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per fer front a la pandèmia, així que és necessari l’ús de mascareta.